Inițiative pentru Liceu 

2022-2023

Activitățile prezentate sunt destinate exclusiv elevilor de gimnaziu din cadrul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc". De aceea, pentru înscrierea la activități este necesar să folosiți browser-ul Google Chrome, în care să fiți înregistrați cu adresa de email de la colegiu - detalii tehnice aici.

Există un număr limitat de participanți la fiecare activitate. Vă rugăm să vă înscrieți în grupul de WhatsApp menționat în formularul de înregistrare și verificați adresa de email de la Coșbuc pentru informații privind cursurile la care v-ați înscris (link de acces, alte informații organizatorice). 

Activități

Cum să te faci auzit

Dezvoltare personală

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de miercuri, între orele 19:00-20:30. Prima întâlnire va fi pe 15 martie, iar programul cuprinde 4 întâlniri.

Număr de participanți: 15 - 20 persoane

Facilitator: Decebal POPESCU şi Octavia UDRESCU, prieteni 10R2 

Dacă ai dificultăți în a te înțelege cu părinții și de a le spune ce este important pentru tine, vino să te învățăm un limbaj care te va ajuta. Te va ajuta să te conectezi cu propria persoană și cu cei din jur astfel încât să îți clarifici țintele și să îți ușurezi viața.

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Programare în Python

Curs pentru începători

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de joi, între orele 19-20. Prima întâlnire va fi pe 9 martie, iar programul cuprinde 10 întâlniri.

Număr de participanți: 12/grupă

În cazul în care vor fi mai mulți doritori, se mai poate organiza o grupă, ziua și ora urmând a se stabili ulterior, de comun acord.

Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 11U1 

Notă: Este același curs ca anii trecuți

Cursul se adresează elevilor de liceu care vor să învețe să programeze. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de informatică/programare. Va fi folosit limbajul Python – un limbaj modern, multi-platformă, expresiv, ușor de învățat, care permite concentrarea pe gândire/algoritmi, mai degrabă decât pe canoanele limbajului. 

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Bucuria de a trăi

Dezvoltare personală

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, între orele 19-20. Prima întâlnire va fi pe 7 martie, iar programul cuprinde 4 întâlniri.

Număr de participanți: 12

Facilitator: Ioana PERIEȚEANU, părinte 11R1

Vom explora ce înseamnă pentru fiecare starea de bine și cum să fim mai fericiți. Vom pune apoi teoria în practică, adoptând obiceiuri noi care ne aduc o stare de bine în fiecare zi. 

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.