Inițiative pentru Liceu
2023-2024
Activitățile prezentate sunt oferite gratuit de părinți, prieteni și elevi ai colegiului nostru, și sunt destinate exclusiv elevilor de gimnaziu din cadrul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc". De aceea, pentru înscrierea la activități este necesar să folosiți browser-ul Google Chrome, în care să fiți înregistrați cu adresa de email de la colegiu - detalii tehnice aici.
Unele activități au un număr limitat de participanți. Vă rugăm să vă înscrieți în grupul de WhatsApp menționat în formularul de înregistrare pentru informații privind cursurile la care v-ați înscris (link de acces, alte informații organizatorice).
Înscrierile pentru anul școlar 2023-2024 s-au încheiat! Vă mulțumim și vă așteptăm la activități și în anul școlar următor.
Notă: pentru informații legate de cluburile din Coșbuc organizate de cadrele didactice, click aici.
Activități
Televiziune și presa scrisă
Curs practic de jurnalism
Întâlnirile se desfășoară la școală, o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, în intervalul 12-13. Prima întâlnire va fi pe 18 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie - mai.
Număr de participanți: 20
Facilitator: Jurnalist Mara BĂNICĂ, părinte 6B
În aceste ateliere vom învăța despre televiziune și presa scrisă. Vom avea simulări de jurnale de știri, transmisiuni în direct și lecții de dicție.
Veți primi task-uri reale, contra cronometru, pentru a deprinde exact ce presupune munca unui jurnalist de teren.
Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.
Trucuri pentru lumea online
Cum să folosești internetul și aplicațiile
mobile ca un maestru
Întâlnirile se desfășoară online, o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 9 ianuarie, iar programul cuprinde 5 întâlniri.
Număr de participanți: 20
Facilitator: Alin Popescu, părinte 5A, avocat și fondator avocatnet.ro
Vino la curs să afli legende urbane, fapte uimitoare despre lumea digitală și secretele unui conținut online de calitate! Vorbim despre cum să te joci ca un maestru - sfaturi pentru jucătorii adevărați și viața lor (aproape) fantastică: cum să te bucuri de jocuri în mod responsabil, cum să îți protejezi identitatea ta digitală, pericolele ascunse ale unor aplicații mobile populare.
Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.
Dezvoltare personală prin art-terapie și tehnici expresiv-creative
Întâlnirile se desfășoară fizic, str. Popa Stoica din Fărcaș, nr. 17, sector 3, o dată pe lună, în ziua de miercuri, în intervalul 18:30-20:30. Prima întâlnire va fi în noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie-mai.
Număr de participanți: 12
Facilitator: Psiholog Alina BELDIANU, părinte 8C
În cadrul întâlnirilor se creează un spațiu de încredere și siguranță, de creștere și de susținere pentru o dezvoltare armonioasă. Obiective urmărite: dezvoltarea unei atitudini pozitive față de sine ca persoană unică și valoroasă; gestionarea emoțiilor dificile; formarea atitudinilor, achiziționarea cunoștințelor și abilităților de comunicare interpersonală; stimularea creativitatii și a capacității de exprimare prin tehnici și metode expresiv-creative.
Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.
Python pentru începători
Curs de programare
Întâlnirile se desfășoară online, o dată pe săptămână, în ziua de luni, în intervalul 20-21. Prima întâlnire va fi pe 6 noiembrie, iar programul cuprinde ~10 întâlniri.
Număr de participanți: 12 (maxim)
Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 11U1
Notă: Este același curs ca anii trecuți
Cursul se adresează elevilor de liceu care vor să învețe să programeze în Python – un limbaj modern, multi-platformă, expresiv, ușor de învățat, care permite concentrarea pe gândire/algoritmi, mai degrabă decât pe canoanele sintactice. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de informatică/programare.
Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.
Layout și DTP
Întâlnirile se desfășoară online, o dată pe săptămână, în ziua de joi, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 9 noiembrie, iar programul cuprinde ~10 întâlniri.
Număr de participanți: 12 (maxim)
Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 12U1
O experiență memorabilă la un restaurant înseamnă nu doar mâncare bună, ci și prezentare adecvată: decor, ambianță, muzică, servire, curățenie, lumină potrivită, comeseni plăcuți etc. Tot astfel, valoarea unei publicații este dată, pe lângă calitatea articolelor/imaginilor, și de modul cum sunt ele „servite consumatorului”: dimensiuni, organizare, consecvență, fonturi, stil, lizibilitate, spațiu alb, culori, lipsa greșelilor de literă etc.
Cursul este o inițiere în domenii care se ocupă cu forma de prezentare a tipăriturilor: Layout, Desktop Publishing (DTP) și Prepress. Veți afla despre principii ale tiparului, elementele unei publicații, machetare, prelucrarea textului, fonturi, prelucrarea imaginilor, raster, culori ș.a.m.d. Majoritatea acestor noțiuni se aplică în egală măsură și mediului digital (pagini web, godocuri, ppt-uri).
Informațiile despre modul de conectare online au fost trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.
Obiceiuri bune pentru minte și suflet
Autocunoaștere și dezvoltare personală
Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de joi, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 9 noiembrie, iar programul cuprinde 3 întâlniri.
Număr de participanți: 15
Facilitator: Psiholog Ioana PERIEȚEANU, părinte 12R1
Exersăm împreună tehnici de gestionare a emoțiilor, îmbunătățirea relațiilor sociale și managementul timpului, pentru o viață echilibrată.
Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.