Inițiative pentru Gimnaziu

2022-2023

Activitățile prezentate sunt destinate exclusiv elevilor de gimnaziu din cadrul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc". De aceea, pentru înscrierea la activități este necesar să folosiți browser-ul Google Chrome, în care să fiți înregistrați cu adresa de email de la colegiu - detalii tehnice aici.

Există un număr limitat de participanți la fiecare activitate. Vă rugăm să vă înscrieți în grupul de WhatsApp menționat în formularul de înregistrare și verificați adresa de email de la Coșbuc pentru informații privind cursurile la care v-ați înscris (link de acces, alte informații organizatorice). 

Activități

Creativi și asertivi

Dezvoltare personală

Întâlnirile se desfășoară la școală, o dată pe lună, în ziua de joi, între orele 18:30-20:30. Prima întâlnire va fi pe 9 martie,  iar programul cuprinde 4 întâlniri.

Număr de participanți: 12

Facilitator: Psiholog Alina BELDIANU, părinte 7C 

În cadrul întâlnirilor se creează un spațiu de încredere și siguranță, de creștere și de susținere pentru o dezvoltare armonioasă. Obiective urmărite: dezvoltarea unei atitudini pozitive față de sine ca persoană unică și valoroasă; gestionarea emoțiilor dificile;  formarea atitudinilor, achiziționarea cunoștințelor și abilităților de comunicare interpersonală; stimularea creativitatii și a capacității de exprimare verbală prin asertivitate.

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Învățăm să gătim singuri, rapid și sănătos

Curs practic online

Întâlnirile se desfășoară online, o dată la 2 săptămâni, în ziua de miercuri, între orele 19:30-20:30. Prima întâlnire va fi pe 15 martie, iar programul se desfășoară în perioada martie - iunie.

Număr de participanți: 12

Facilitator: Cristina CHIRA, părinte 7A

Dacă dorești să afli niște trucuri despre cum să gătești singur, rapid și sănătos, te aștept la curs! 

Sănătos nu înseamnă doar avocado și tot felul de legume, dar și gustări, smoothie-uri, deserturi care iți vor bucura corpul cu nutrienți. Da, vom folosi și ciocolată!

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Printre biți și porți logice

Explorăm granița dintre matematică, 

informatică și electronică

Întâlnirile se desfășoară online, o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, între orele 19:00-20:00. Prima întâlnire va fi pe 14 martie, iar programul cuprinde 4 întâlniri.

Număr de participanți: 15

Se pot organiza mai multe grupe.

Facilitator: Ioana PERIEȚEANU, părinte 11R1

Vom face împreună o scurtă incursiune în bazele informaticii: o istorie a evoluției sistemelor de calcul, cum funcționează un procesor, legătura între tranzistori și biți. Iar pentru că la baza informaticii stă logica booleană, adică operațiile logice cu 0 și 1, vom face și exerciții de bază din matematică, care ne ajută să înțelegem mai bine programarea.

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.