Inițiative pentru Gimnaziu

2023-2024

Activitățile prezentate sunt oferite gratuit de părinți, prieteni și elevi ai colegiului nostru, și sunt destinate exclusiv elevilor de gimnaziu din cadrul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc". De aceea, pentru înscrierea la activități este necesar să folosiți browser-ul Google Chrome, în care să fiți înregistrați cu adresa de email de la colegiu - detalii tehnice aici.

Unele activități au un număr limitat de participanți. Vă rugăm să vă înscrieți în grupul de WhatsApp menționat în formularul de înregistrare pentru informații privind cursurile la care v-ați înscris (link de acces, alte informații organizatorice). 

Înscrierile pentru anul școlar 2023-2024 s-au încheiat! Vă mulțumim și vă așteptăm la activități și în anul școlar următor

Notă: pentru informații legate de cluburile din Coșbuc organizate de cadrele didactice, click aici.

Activități

Fun Math

Curs pentru elevii claselor a V-a

Întâlnirile se desfășoară la școală, o dată pe săptămână, în ziua de luni, în intervalul 12:40-13:40. Prima întâlnire va fi pe 13 noiembrie,  iar programul se desfășoară în perioada noiembrie - mai.

Număr de participanți: 15

Facilitator: Hora POP, elevă 11R2

Cursul se adresează doar elevilor din clasele a V-a care sunt interesați de matematică, regina științelor. Cursul nu este gândit pentru elevii ce vor sa facă performanta, ci pentru cei ce vor sa înțeleagă mai bine materia. Vom lucra împreună exerciții și probleme la care întâmpinați dificultăți la clasă. 

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Obiceiuri bune pentru minte și suflet

Gândire computațională și inteligență emoțională

Întâlnirile se desfășoară online, o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 7 noiembrie, iar programul cuprinde 3 întâlniri.

Număr de participanți: 15

Facilitator: Psiholog Ioana PERIEȚEANU, părinte 12R1

Punem bazele obiceiurilor bune care să vă însoțească de-a lungul anilor (odihnă, mișcare, relații sănătoase, gestionarea emoțiilor), rezolvăm probleme de logică și scriem algoritmi. 

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Dezvoltare personală prin art-terapie și tehnici expresiv-creative

Întâlnirile se desfășoară fizic, str. Popa Stoica din Fărcaș, nr. 17, sector 3, o dată pe lună, în ziua de luni, în intervalul 9:30-11:30. Prima întâlnire va fi în noiembrie,  iar programul se desfășoară în perioada noiembrie-mai.

Număr de participanți: 12

Facilitator: Psiholog Alina BELDIANU, părinte 8

În cadrul întâlnirilor se creează un spațiu de încredere și siguranță, de creștere și de susținere pentru o dezvoltare armonioasă. Obiective urmărite: dezvoltarea unei atitudini pozitive față de sine ca persoană unică și valoroasă; gestionarea emoțiilor dificile;  formarea atitudinilor, achiziționarea cunoștințelor și abilităților de comunicare interpersonală; stimularea creativitatii și a capacității de exprimare prin tehnici și metode expresiv-creative.

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.

Trucuri pentru lumea online

Cum să folosești internetul și aplicațiile

mobile ca un maestru

Întâlnirile se desfășoară online, o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 14 noiembrie, iar programul cuprinde 5 întâlniri.

Număr de participanți: 20

Facilitator: Alin Popescu, părinte 5A, avocat și fondator avocatnet.ro

Vino la curs să afli legende urbane, fapte uimitoare despre lumea digitală și alte lucruri care te pot ajuta să iei note mai bune la școală! Vorbim despre secretele unui conținut de calitate, pericolele postărilor impulsive, cum să îți protejezi identitatea ta digitală și ce ascund unele aplicații mobile populare. Și nu în ultimul rând, vorbim despre cum să te joci ca un maestru - sfaturi pentru jucătorii adevărați și viața lor (aproape) fantastică!

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere (pentru probleme tehnice, click aici).

Foaia Noastră

Curs practic de jurnalism

Întâlnirile se desfășoară la școală, o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, în intervalul 11-12. Prima întâlnire va fi pe 18 noiembrie,  iar programul se desfășoară în perioada noiembrie - mai. Cursul se adresează doar elevilor din clasele a V-a și a VI-a.

Număr de participanți: 20.

Facilitator: Jurnalist Mara BĂNICĂ, părinte 6B 

Vom realiza împreună Foaia Noastră, o revistă a Colegiului. Copiii vor învăța cum este structurată redacția unui ziar și, împărțiți în echipe, vor fi editori, secretari de redacție, redactori șefi, corectori sau fotografi, vor ajuta la tehnoredactarea materialelor, vor lua interviuri, vor scrie editoriale și vor face sinteza celor mai importante știri ale lunii de la clasa lor. 

O dată la câteva săptămâni, Foaia Noastra va fi tiparită, iar cei mici se vor bucura de rodul muncii lor.

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere (pentru probleme tehnice, click aici).

Python pentru începători

Curs de programare

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de luni, în intervalul 19-20. Prima întâlnire va fi pe 6 noiembrie, iar programul cuprinde ~10 întâlniri.

Număr de participanți: 12 (maxim)

Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 12U1 

Notă: Este același curs ca anul trecut

Cursul se adresează elevilor de gimnaziu care vor să învețe să programeze în Python – un limbaj modern, multi-platformă, expresiv, ușor de învățat, care permite concentrarea pe gândire/algoritmi, mai degrabă decât pe canoanele sintactice. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de informatică/programare.

Informațiile despre modul de conectare online vor fi trimise pe grupul de WhatsApp menționat în formularul de înscriere.