Inițiative pentru Gimnaziu

2020-2021

Activitățile prezentate sunt destinate exclusiv elevilor de gimnaziu din cadrul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc". De aceea, pentru înscrierea la activități este necesar să fiți înregistrați cu adresa de email de la colegiu.

Există un număr limitat de participanți la fiecare activitate. În cazul în care numărul de înscrieri este mai mare, fiecare facilitator va selecta participanții (în ordinea înscrierii și/sau luând în considerare răspunsurile la întrebări) și va informa toate persoanele înscrise despre situația înscrierii. Pentru unele activități se pot organiza grupe suplimentare, în alte zile. Datorită situației curente, întâlnirile se desfășoară online.

Activități

Programare în Python

Curs pentru începători

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de miercuri, între orele 18-19. Prima întâlnire va fi pe 17 februarie, iar programul se desfășoară în perioada februarie - iunie 2021.

Număr maxim de participanți: 10.

Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 9U1

Cursul se adresează elevilor de gimnaziu care vor să învețe să programeze. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de informatică / programare. Va fi folosit limbajul Python – un limbaj modern, multi-platformă, expresiv, ușor de învățat, care permite concentrarea pe gândire / algoritmi, mai degrabă decât pe canoanele limbajului. Python este folosit intens de Google, YouTube, eBay, Instagram, Reddit, Dropbox, PayPal și multe alte companii, cunoscând o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani.

Cum se redactează o revistă

Introducere în jurnalism, publicitate & vânzări

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de miercuri, între orele 10-11. Prima întâlnire va fi pe 11 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Număr maxim de participanți: 12.

Facilitator: Valentina BÂCU, părinte 8C

Vom realiza împreună o revistă culturală a Colegiului sau o revistă cu o tematică aleasă împreună cu participanții. Vor fi ateliere de introducere în jurnalism, publicitate, vânzări, pentru a facilita înțelegerea a ceea ce se află în culisele unei redacții adevărate și colaborarea pentru realizarea în echipă a propriei revistă.

Educație juridică

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de joi, între orele 16-17. Prima întâlnire va fi pe 12 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Vârsta minimă de înscriere: 14 ani

Facilitator: Carmen CREȚU, părinte 11U1

Ce drepturi avem? Ce libertăți avem? Ce avem voie să facem și ce nu? Când încălcăm legea și ce se întâmplă când o încălcăm? De la ce vârstă răspundem penal? Cine ne protejează? Unde ne adresăm când avem probleme? Cum ne apărăm când suntem acuzați? De ce libertatea ta se întinde până acolo unde o întâlnește pe a celuilalt? Ce obligații are statul fata de noi?

Vom afla despre cum ne putem apăra corect și concret drepturile si libertățile, înțelegând care este importanța rolului nostru in societate. Vom încerca să aplicăm raționamente juridice, rezolvând exerciții reprezentate de diferite situații ipotetice, și vom încerca să identificăm dacă există o încălcare a legii, cine a greșit și de ce.

Cinemateca Coșbuc - cultură cinematografică

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de luni, între orele 19-20. Prima întâlnire va fi pe 9 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021.

Facilitator: Șerban GEORGESCU, părinte 12U2

100 de filme de văzut după lecții.

Cinemateca Coșbuc - curs practic (grupa A)

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de marți, între orele 10-11. Prima întâlnire va fi pe 10 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021.

Număr maxim de participanți: 10

Facilitatori: Mihai SOFRONEA, prieten 5A

Introducere în imagine, montaj și scenariu.

Realizarea de filme de scurt metraj (cu telefonul sau cu camera video).

Cinemateca Coșbuc - curs practic (grupa B)

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de joi, între orele 14-15. Prima întâlnire va fi pe 19 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021.

Număr maxim de participanți: 10

Facilitatori: Mihai SOFRONEA, prieten 5A

Introducere în imagine, montaj și scenariu.

Realizarea de filme de scurt metraj (cu telefonul sau cu camera video).

Books club (grupa A)

Te pisează părinții să citești? Da, știu cum te simți, dar hei, cu cartea potrivită s-ar putea chiar să îți placă!

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de miercuri, între orele 19-20. Prima întâlnire va fi pe 11 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Număr maxim de participanți: 12

Facilitator: Hora POP, elev 8B

Books club (grupa B)

Te pisează părinții să citești? Da, știu cum te simți, dar hei, cu cartea potrivită s-ar putea chiar să îți placă!

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de miercuri, între orele 19-20. Prima întâlnire va fi pe 18 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Număr maxim de participanți: 12

Facilitator: Hora POP, elev 8B

Programare în Python

Curs pentru începători - 1 grupă gimnaziu și 1 grupă liceu

Întâlnirile se desfășoară o dată pe săptămână, în ziua de vineri, între orele 18-19. Prima întâlnire va fi pe 20 noiembrie 2020, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021.

Număr maxim de participanți: 10.

Facilitator: Vlad ENACHE, părinte 9U1

Cursul se adresează elevilor de liceu care vor să învețe să programeze. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de informatică / programare. Va fi folosit limbajul Python – un limbaj modern, multi-platformă, expresiv, ușor de învățat, care permite concentrarea pe gândire / algoritmi, mai degrabă decât pe canoanele limbajului. Python este folosit intens de Google, YouTube, eBay, Instagram, Reddit, Dropbox, PayPal și multe alte companii, cunoscând o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani.

Fii grozav pe internet!

Navigarea sigură pe internet

Întâlnirile se desfășoară o dată la 2 săptămâni, în ziua de joi, între orele 20-21. Prima întâlnire va fi pe 19 noiembrie, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Număr maxim de participanți: 20

Facilitator: Cosmin IONESCU, părinte 5A

Învățăm prin explorare sau curiozitate naturală, iar Internetul în toate formele lui pare că ne oferă răspunsurile dorite. Dar oare tot ce vedem și auzim e mereu în avantajul nostru?

Tehnologia ne poate ajuta și o putem folosi eficient. Vom discuta despre social networking și instant messaging, clickjacking, cyberbullying, blogging / vlogging, cum să ne protejăm identitatea și să ne securizăm telefoanele sau tabletele.